Wasvoorschrift en onderhoud van synthetisch haarwerk

 

Om uw haarwerk mooi en verzorgd te houden is het belangrijk het met zorg te behandelen. Dan gaat het ongeveer een jaar mee. Mijn advies is het haarwerk eenmaal in de 2 à 3 weken te wassen.

 

- Stap 1: Kam of borstel het haar voorzichtig, om klitten en onreinheden los te maken.

- Stap 2: Vul een bakje met lauw water en een scheutje van de shampoo die u hebt meegekregen bij de aanschaf van uw haarwerk. Leg het haarwerk in het bakje en laat het ongeveer 5 minuten ‘weken’. U hoeft verder niets te doen, het haar reinigt zichzelf.

- Stap 3: Spoel het onder de kraan uit met koud of lauw water, met de richting van het haar mee. Als de shampoo er uitgespoeld is, knijpt u voorzichtig het overtollige water eruit. NOOIT wrijven of wringen!

- Stap 4: Herhaal stap 2, maar gebruik dan balsem in plaats van shampoo. Hierdoor worden de vezels zachter en gladder. Laat dit ongeveer 3 minuten inwerken, daarna kunt u het uitspoelen op dezelfde wijze als bij stap 3.

- Stap 5: Als het overtollige water er voorzichtig uitgeknepen is, legt u het haarwerk tussen 2 handdoeken en laat u het even drogen. Hierna brengt u het haar, als het bijna droog is, voorzichtig in model met een borstel of grove kam en laat u het verder op de bijgeleverde standaard drogen. Hierbij mag u geen warmtebron, zoals een föhn, droogkap, krulborstel of iets dergelijks gebruiken.

 

TIP: Was het haar in de avond, zodat het 's ochtends goed droog is.

Hebt u vragen? Bel gerust!

 

Wilt u het onderhoud liever uitbesteden? Ook dat kan!

Vraag naar de mogelijkheden.

 

wasvoorschrift en onderhoud voor haarwerk met echt haar

 

Een haarwerk van echt haar wast u ongeveer eenmaal in de 2 à 3 weken. 

 

U kunt stap 1 tot en met stap 4, zoals voor synthetisch haar beschreven, volgen.

Stap 5: Als het overtollige water er voorzichtig uitgeknepen is, legt u het haarwerk tussen 2 handdoeken en laat u het even drogen. Hierna brengt u het haar, als het bijna droog is, voorzichtig in model met een borstel of grove kam, 

Hierna kunt u het haar net als echt haar in model brengen met bijvoorbeeld een (niet te warme) föhn of krulborstel en mooi afwerken met de juiste producten.