Wasvoorschrift en onderhoud van synthetisch haarwerk

 

Om uw haarwerk mooi en verzorgd te houden is het belangrijk het met zorg te behandelen. Mijn advies is het haarwerk eenmaal in de 2 à 3 weken te wassen.

 

- Stap 1: Kam of borstel het haar voorzichtig, om klitten en onreinheden los te maken.

- Stap 2: Vul een bakje met lauw water en een scheutje van de shampoo die u hebt meegekregen bij de aanschaf van uw haarwerk. Leg het haarwerk in het bakje en laat het ongeveer 5 minuten ‘weken’. U hoeft verder niets te doen, het haar reinigt zichzelf.

- Stap 3: Spoel het onder de kraan uit met koud of lauw water, met de richting van het haar mee. Als de shampoo er uitgespoeld is, knijpt u voorzichtig het overtollige water eruit. NOOIT wrijven of wringen!

- Stap 4: Herhaal stap 2, maar gebruik dan balsem in plaats van shampoo. Hierdoor worden de vezels zachter en gladder. Laat dit ongeveer 3 minuten inwerken, daarna kunt u het uitspoelen op dezelfde wijze als bij stap 3.

- Stap 5: Als het overtollige water er voorzichtig uitgeknepen is, legt u het haarwerk tussen 2 handdoeken en laat u het even drogen. Hierna brengt u het haar, als het bijna droog is, voorzichtig in model met een borstel of grove kam en laat u het verder op de bijgeleverde standaard drogen. Hierbij mag u geen warmtebron, zoals een föhn, droogkap, krulborstel of iets dergelijks gebruiken.

 

TIP: Was het haar in de avond, zodat het 's ochtends goed droog is.

Hebt u vragen? Bel gerust!

 

Wilt u het onderhoud liever uitbesteden? Ook dat kan!

Vraag naar de mogelijkheden.